Akademi Mevzuat Forumları

• Yazar
    Cevap
  • talan
    Yazar
      Genel

Merhabalar,

bir üniversitede 35. madde ile doktora programına (tarih) başlamış ve kadrosu buraya aktarılmış olan bir araştırma görevlisi (33/a) bu programdan kaydını sildirip kazanmış olduğu farklı bir programa (felsefe) kaydını yaptırması mümkün müdür ve kadrosuyla beraber buraya geçme hakkı var mıdır?

Admin
      Yazar
        Genel
        Tarihli talan Gönderisinden Alıntı:

Merhabalar,

bir üniversitede 35. madde ile doktora programına (tarih) başlamış ve kadrosu buraya aktarılmış olan bir araştırma görevlisi (33/a) bu programdan kaydını sildirip kazanmış olduğu farklı bir programa (felsefe) kaydını yaptırması mümkün müdür ve kadrosuyla beraber buraya geçme hakkı var mıdır?

Merhabalar, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği kapsamında bir kişi aynı zamanda ancak bir adet lisansüstü programa kayıtlı olabiliyor. Bu sebeple, ilk programdan (tarih) kayıt sildirip ikinci programa (felsefe) kayıt yapılsa dahi iki program arası geçiş sürecinde 1 gün bile olsa lisansüstü eğitim süreci sekteye uğramış olacaktır. Ayrıca bu durum öğrencilikte başarısızlık olarak addedilerek ilişik kesme gerekçesi sayılabilecektir. Aksi takdirde, azami öğrenim süresi içinde eğitimini tamamlayamayan bir kişi o programdan kayıt sildirip başka programa kayıt olarak araştırma görevliliğine devam edebilecektir.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuya cevap yazmak için giriş yapmanız gerekmektedir.