Akademi Mevzuat Forumları
-
YazarCevap
-
Merhaba,
ankara’da alanımda doktoraya yeni başladım ve başka bir ilde 33/a maddesi kapsamında araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. doktora yaptığım üniversite 35.madde ile oraya transfer olmamı istiyor. Ben de bunu yapmak istiyorum ancak çalıştığım üniversitenin buna izin verip vermeme yetkisi var mı onu bilmiyorum. Ben 35.maddeden faydalanmak istiyorum desem ve bu konuda dilekçe versem bana gidemezsin diyebilirler mi?
Teşekkür ederim.
23 Ocak 2024: 19:05 #5784Merhaba,
ankara’da alanımda doktoraya yeni başladım ve başka bir ilde 33/a maddesi kapsamında araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. doktora yaptığım üniversite 35.madde ile oraya transfer olmamı istiyor. Ben de bunu yapmak istiyorum ancak çalıştığım üniversitenin buna izin verip vermeme yetkisi var mı onu bilmiyorum. Ben 35.maddeden faydalanmak istiyorum desem ve bu konuda dilekçe versem bana gidemezsin diyebilirler mi?
Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun,
35. Madde görevlendirmesi için bağlı olduğunuz üniversitenin “İş yoğunluğu, hizmet gerekleri” gibi gerekçeler dolayısıyla takdir hakkı mevcuttur. Ancak bu iddianın gerçek ve samimi olması gerekmektedir.
Doktora eğitimi için bağlı olduğunuz üniversitede yeterli altyapı ve laboratuvar ortamının olmaması, Görevlendirmenin doktora programı için önemli veya zaruri olması, danışmanın olumlu görüşü vb. hususlar görevlendirme talep ederken iddianızı güçlendirebileceğiniz hususlardır.25 Ocak 2024: 14:03 #5785Merhabalar,
Ben bir A devlet üniversitesinde araştırma görevlisi(50/d) olarak görev yapmaktayım. Lisansüstü egitimim ise B devlet üniversitesinde devam etmekte.
Bu yıl sonunda yüksek lisans tezimi tamamlayarak doktoraya geçiş yapacağım ancak hali hazırda kadromun bulunduğu okulda değil (A), lisansüstü egitimimim sürdüğü okulda(B) doktora sürecime devam etmek istiyorum. Bununla birlikte de 35. Madde görevlendirmesi ile lisansüstü eğitimimim sürdüğü okula(B) görevlendirme almayı düşünüyorum. Ya da mümkün müdür bunu araştırıyorum..
1) Lisansüstü egitimimin sürdüğü B Üniversitesine 35. Madde ile görevlendirilmiş olmam, doktora sürecimin sonunda, yani, 50/d araştırma görevlisi kadrosunun azami süresi sonlandığında yine asıl kadromun bulunduğu A Üniversitesine geri dönmemi şart koşmakta mıdır?
2) Ek olarak, örneğin 35. Madde ile B Üniversitesine görevlendirildim, doktoramı orada bitirdim ve haliyle araştırma görevlisi azami sürem sona erdi. Bunun ertesinde de diyelim yine B Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi kadrosu açtı ve ben de sınava girerek kadroyu kazandım. Bu durumda süreç nasıl devam etmektedir?
28 Mayıs 2024: 08:41 #5872 -
YazarCevap
- Bu konuya cevap yazmak için giriş yapmanız gerekmektedir.